Site menu:

Profiel


Annette heeft haar teken- en schildertalent al vanaf jonge leeftijd ontplooid. Zo zorgt ze voor de kwaliteit en optimale techniek die in haar werk te zien is. Maar er is zelfs iets te voelen als je haar werk bekijkt. Een gevoel dat wat aanwakkert bij de kijker. Het is of je oog gestreeld wordt door wat je kunt benoemen als kleur of vorm, maar ook door wat niet echt te verwoorden is.

Natuurlijk is de keuze voor onderwerpen mede bepalend voor waar je voorkeur naar uitgaat, maar er is altijd iets dat een soort liefde uitdrukt. Of het nou Annette’s liefde voor het vak is, of haar aandacht en enthousiasme voor het onderwerp of iets anders. Laten we het aandacht noemen. De aandacht voor wat zij maakt is merkbaar, zelfs voor de meest onverschillige kijker. De kleuren zijn veelal in vele tonen en variaties aangebracht, daarmee bevatten alle vormen levendigheid. Zelfs in de meest drukke schilderijen is rust te vinden, door de wijze waarop het is uitgevoerd.

Altijd vormen realistische afbeeldingen de kern waarmee gespeeld wordt. Omdat Annette geen eenduidige serie schilderijen maakt, maar speelt met alles wat ze kan en wat haar boeit is het zaak te kijken……. Heerlijk kijken naar wat zij zoal gemaakt heeft en maakt. En mocht je in de gelegenheid zijn haar atelier/winkel te bezoeken kom je bovenal een leuk mens tegen.

Suzanne Dijkstra

CV

Vanaf 1980: